DNS چیست و چه کاربردی دارد؟ آموزش جامع نصب بهترین dns

dns چیست

امروزه با توجه به مشکلات اینترنتی کشور عزیزمان و تحریم‌های گوناگون از سوی پلتفرم‌های بازی ساز، تجربه اجرای بازی‌های آنلاین امروزه از بازیکنان ایرانی سلب شده است. برای حل این مشکل راه و روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها تهیه DNS است. اما DNS چیست و چه کاربردی دارد؟ برای پاسخ به این سوال و همچنین بررسی مزایا و معایب این راه حل با ما همراه باشید.

DNS چیست؟

dns چیست و چه کاربردی دارد

برای اینکه بدانیم منظور از DNS چیست؟ ابتدا تعریف علمی آن‌ را بیان کرده و سپس با یک مثال ساده به تشریح آن می‌پردازیم. تعریف علمی DNS به‌ این شرح می‌باشد: DNS پروتکلی استاندارد است که نام سایت را به IP آن تبدیل می‌کند و کامپیوترها برای برقراری ارتباط با یکدیگر از آن استفاده می‌کنند. همچنین بهتر است بدانید که DNS مخفف کلمات Dmain Name System به معنی سیستم نام دامنه است.

IP چیست؟

حال که می‌دانید DNS چیست و چه کاربردی دارد بهتر است بدانید IP چیست؟ IP یا IP Address شناسه‌ای است که به‌ عنوان آدرس در شبکه‌ها به‌ کار می‌رود. IP از چهار عدد که با نقطه از هم جدا شده‌اند تشکیل شده است و هر بخش آن، عددی بین 0 تا 255 است. مثلاً 74.125.224.72  نمایانگر یک آدرس IP است.

DNS را می‌توان مانند یک دفترچه تلفن در نظر گرفت که با استفاده از آن به جای به خاطر‌ سپاری تمام شماره‌ها، ذخیره‌سازی را بر اساس نام افراد انجام می‌دهیم. این‌ چنین دسترسی به شماره افراد راحت‌تر و سریع‌تر اتفاق می‌افتد. همین عمل در دنیای شبکه و اینترنت نیز رخ می‌دهد؛ به این صورت که با تایپ کردن نام هر سایت اینترنتی در مرورگر، سیستم ابتدا از سرور DNS، آی‌پی(IP) مربوط به آن سایت را درخواست می‌‌کند و پس از دریافت IP، محتوای آن سایت را نمایش می‌دهد.

در این مقاله قصد بر این است که بدانیم چطور با استفاده از DNS و تغییر آن می‌توان سرعت و امنیت اینترنت را افزایش داد؛ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: مقایسه آی پی ثابت و آی پی پویا

DNS چگونه کار می کند؟

آشنایی با دی ان اس dns چیست

هر وب سایت اینترنتی دارای دو آدرس می‌باشد:

Domain address یا همان آدرس دامنه که قابل خواندن برای انسانها است مانند: www.google.com. و IP آدرس که قابل درک و شناسایی در اینترنت و شبکه است.

از آنجا که سرور DNS  این دو آدرس را می‌داند، هنگامی‌که کاربر نام سایت را در مرورگر خود وارد می‌کند، IP وارد شده سایت مورد نظر توسط DNS Server در اصطلاح ترجمه می‌شود و محتوای سایت به کاربر نمایش داده می‌شود .

سرور  DNS محلی است که هر دو آدرس را می‌داند و در زمان وارد کردن آدرس وبسایت در مرورگر توسط کاربر ، آدرس IP متناظر با دامنه وارد شده توسط DNS Server اصطلاحاً ترجمه شده و در نهایت وب سایت موردنظر به کاربر نمایش داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: آموزش کاهش پینگ دستی

نحوه عملکرد DNS SERVSR

DNS سرور، پایگاه داده‌ی(دیتابیس) بزرگی است، شامل مجموعه‌ای از دامین‌ها و IPهای مرتبط به همدیگر. شرکت‌های بزرگ هاستینگ‌ و سازمان‌ها، DNS سرورهای زیادی دارند که با هم در ارتباط هستند.

بنابراین تنها با وارد کردن نام دامنه مورد نظر در DNS سرور، از طرف شرکت هاستینگ، زمانی شاید حدود 48 ساعت  طول بکشد تا نام دامنه با DNS Server های سراسر دنیا مرتبط و هماهنگ شود.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چه اتفاقی می‌افتد اگر DNS Server، نام دامنه مورد نظر را پیدا نکند؟

در چنین مواقعی DND Server، برای سایر سرورهای DNS درخواست ارسال می‌کند. در اینصورت قطعاً IP دامنه از طرف سایر نیم سرورهای دیگر یافت می‌شود و به سرور درخواست‌دهنده ارسال و از آنجا هم به رایانه شما فرستاده می‌شود.

زمانی‌که سرور DNS، آدرس درخواستی را روی یک سرور دیگر پیدا می‌کند، برای اینکه بتواند در درخواست‌های بعدی سریعتر پاسخ دهد؛ آن‌ را در حافظه کش خود نیز نگهداری می‌کند.

اما اگر هیچ سروری نتواند آدرس درخواستی را پیدا کند آن زمان است که خطای DNS رخ می‌دهد. این خطا به شکل یک پیغام نمایش داده می‌شود و به این معنی است که دامنه مورد نظر غیرمعتبر است یا اینکه این دامنه کلاً وجود ندارد.

تا اینجا با مفهوم کلی DNS و نحوه عملکرد آن آشنا شدیم. اما گزینه مورد توجه کاربران اینترنت همواره سرعت بالا بوده است تا بتوانند راحت‌تر نیازهای خود را برآورده کنند، پس سوالی که مطرح می‌شود این است:

آیا می‌توان بر اساس DNS‌ها، سرعت اینترنت را تغییر داد؟

معرفی DNS

بررسی تاثیر DNS بر سرعت اینترنت

عوامل متفاوتی در افزایش سرعت اینترنت تاثیرگذار هستند که انتخاب DNS مناسب یکی از این عوامل است. می‌توان سرعت اینترنت را با تغییر در تنظیمات DNS به اندازه قابل توجهی افزایش داد. علاوه بر تغییر DNS، تغییر روتر ISP یا  انجام تغییرات در سیستم‌ عامل‌های مورد استفاده و یا حتی تغییر نحوه اتصال، از جمله راهکارهایی هستند که بر روی افزایش سرعت اینترنت بسیار تاثیر گذار می‌باشند. در این بین تغییر تنظمات DNS به عنوان راحت‌ترین کارها در نظر گرفته می‌شود. هنگام اعمال تغییر در تنظیمات DNS و یا انتخاب یک سرور مطلوب جهت بالا بردن سرعت اینترنت، فاکتورهای مختلفی دخیل هستند؛ مثل ترافیک داده‌ی زیاد، که بسته به ساعات مختلف روز این ترافیک ممکن است بیشتر نیز باشد.

ممکن است سرور پیش فرض رکوردهای قدیمی و منسوخ شده داشته باشد و یا حتی ممکن است اطلاعات را غیر مستقیم ارسال کند همه‌ی موارد گفته شده باعث کاهش سرعت اینترنت خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که شرکت ارائه دهنده‌ی اینترنت شما از DNS بهینه استفاده کند. در حال حاضر کمپانی کلاودفیلر یک DNS جدید معرفی کرده است که به 1.1.1.1 معروف است. این DNS علاوه بر داشتن امنیت بالا، سرعت بسیار خوبی نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: کاهش پینگ وارزون

آیا گیمرهای آنلاین برای بازی به DNS نیاز دارند؟

مزایا ومعایب DNS چیست

قطعاً گیمرهای بازی‌های آنلاین برای بهبود سرعت، کاهش پینگ و دانلود بازی‌ها نیاز به DNS دارند، به این معنی که می‌توانند بازی‌ها را سریعتر دانلود کنند و یا حتی، در عکس العمل‌های موجود در بازی سریع ‌تر باشند. اما آیا DNSهای امروزه برای رفع تحریم و کاهش پینگ بازی‌های آنلاین کفایت می‌کند؟ برای پاسخ به این سوال مقاله چرا بازیکنان باید از آی پی ثابت استفاده کنند را مطالعه کنید.

بهترین DNS های مخصوص بازی

در این مطلب سعی می‌کنیم DNSهایی که برای گیمرها بهترین بوده‌اند را معرفی کنیم؛ این DNS ها باعث می‌شود ارتباط شما با سرور بازی بهبود یابد و همین امر، باعث از بین رفتن مشکلاتی نظیر Time out یا packet lost خواهد شد.

  •    1.1.1.1

این DNS در حال حاضر سریعترین DNS موجود در دنیا است و تمام کاربران ایرانی نیز می‌توانند از آن استفاده کنند تا سرعت اینترنت خود را بالا ببرند. همچنین این DNS سرعت ارتباط کاربر با سرور بازی را نیز افزایش می‌دهد و این یعنی عملکرد بهتر در بازی.

  • Google DNS Servers

اینکه سرورهای گوگل در لیست سریعترین DNSها جایگاه دوم را داشته باشد اصلاً چیز عجیبی نیست. گوگل، چند سال است که برای ارتباط بهتر با کاربرانش، DNS های خود را ارائه نموده است و در همین چند سال توانست خود را به کاربران در سراسر جهان ثابت کند.

این DNS ها عبارتند از :

  1. Preferred DNS Server: 8.8.8.8
  2. Alternate DNS Server: 8.8.4.4
  • Open DNS

Open DNS ها یکی از بهترین DNSها در این لیست است. این DNS علاوه بر اینکه ارتباط کاربر در بازی را زیاد می‌کند و سرعت اینترنت را افزایش می‌دهد؛ می‌تواند به‌ عنوان یک Fire wall نیز عمل کند. این DNS همچنین می‌تواند محدودیت زمانی دانلود برخی IPها را نیز از بین ببرد.

  1. Preferred DNS Server: 208.67.222.222
  2. Alternate DNS Server: 208.67.220.220

سه مورد گفته شده در بالا هم از نظر امنیت و هم از نظر عملکرد در سطح بالایی قرار دارند؛ هرچند تعداد DNSهای موجود در دنیا بسیار بیشتر از این لیست می‌باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوت VPS و VPN

مزایای استفاده از DNS

استفاده راحت از اینترنت

مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت سیستم DNS، استفاده راحت کاربر(گیمر) از اینترنت است. به این صورت که با بکارگیری سیستم DNS می‌توان بهترین اینترنت را برای بازی‌های آنلاین تجربه کرد. البته از سرویس گیمینگ اینترنت نیز نباید غافل شد که سرعت بازی شما را چند برابر خواهد کرد.

بالابردن طول عمر سخت‌افزارها

DNSها به دلیل توانایی در بروزرسانی سخت‌افزارها و سیستم کامپیوتری، نقش مهمی در افزایش طول عمر سخت‌افزار دارند.

بالابردن امنیت اینترنت

DNS یکی از مهمترین لایه‌های کلیدی در سیستم حفاظت از امنیت اینترنت است. با هک کردن DNS سرور هکرها می‌توانند درخواست کاربر را به IP اشتباه منتقل کنند و اطلاعات کاربر را سرقت نمایند. پس با انتخاب یک DNS امن می‌توان امنیت اطلاعات خود را در فضای اینترنت بالا برد.

معایب DNS

قطعاً این سیستم با وجود مزایایی که در بالا قید شد معایبی نیز دارد:

  • یکی از مهترین معایب، انتخاب یک DNS سریع و مطمئن است که بدلیل حجم بالای DNSهایی که ارائه می‌شود این انتخاب سخت خواهد بود.
  • پایه و اساس کار DNS ها براساس اصل رابطه Slave-Master است. به عبارت ساده‌تر اگر سرور اصلی خراب شود، یا مورد دستکاری و نفوذ هکرها قرار بگیرد، دسترسی به صفحه یا پایگاه داده‌ای روی سرور میزبان با مشکل همراه خواهد بود.

مقاله پیشنهادی: سرویس کاهش پینگ پابجی

سخن آخر

همانطور که در این مقاله به تفصیل در مورد اینکه DNS چیست؟ و بهترین DNS های موجود کدامند؟ با دانستن مزایا و معایب آنها می‌توانید انتخاب درستی در مورد DNS دلخواه خود داشته باشید.البته بهتر است بدانید که استفاده از DNS بهترین راه نیست، اما در بسیاری از مواقع به کاربران دسترسی مورد نیاز را می‌دهد. طبق تحقیقات انجام شده بهترین سرویس رفع تحریم و کاهش پینگ، سرویس‌های آی پی ثابت و VPS است. برای بررسی آموزش خرید سرور مجازی و استفاده از آی پی‌های ثابت دراگون وی پی اس، به صفحه کاهش پینگ مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *